ІнАУ вважає, що розроблений Нацполіцією законопроект щодо імплементації положень Конвенції про кіберзлочинність не відповідає положенням цієї Конвенції.

 

Нацполіція розробила чергову версію проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо імплементації положень Конвенції про кіберзлочинність».

Документ перебуває на етапі погодження з держорганами перед подачею КМУ до парламенту.

Днями цей законопроект схвалила НКРЗІ з зауваженнями.

 

ІнАУ вважає, що розроблений законопроект не відповідає положенням Конвенції.

Документ не включає ряд норм Конвенції, і разом з тим містить цілий ряд положень, яких немає в Конвенції. Зокрема, це стосується блокування інформаційних ресурсів.

 

ІнАУ направила відповідного листа до ряду профільних державних органів: Лист № 32/1-8 від 01.03.2018 щодо проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо імплементації положень Конвенції про кіберзлочинність»

 

Спираючись на наведену в листі аргументацію, Асоціація просить не погоджувати законопроект та не подавати його на розгляд до Верховної Ради України, оскільки він потребує суттєвого доопрацювання з обов’язковим залученням представників органів управління та державного регулювання у сфері телекомунікацій, а також профільних асоціацій, об’єднань та учасників ринку телекомунікацій з метою опрацювання ґрунтовних положень закону.