ІнАУ закликає Уряд не підтримувати пропозицію НКРЗІ про зняття з НКРЗІ мораторію на здійснення планових перевірок

ІнАУ направила листа Прем’єр-міністру України з копією на НКРЗІЛист №77 від 25.05.2018 Прем'єр-міністру щодо проекту постанови КМУ «Про внесення зміни до переліку органів державного нагляду, на які не поширюється дія ЗУ «Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду у сфері господарської діяльності».

 

Йдеться про Рішенням НКРЗІ № 279 від 22.05.2018, яким НКРЗІ схвалила розроблений НКРЗІ проект постанови КМУ «Про внесення зміни до переліку органів державного нагляду (контролю), на які не поширюється дія Закону України «Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності».

 

НКРЗІ пропонує, щоб на неї не розповсюджувався мораторій на проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності до 31 грудня 2018 року відповідно до Закону України «Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності».

 

ІнАУ на основі приведеного в листі аналізу стверджує, що зазначені в пояснювальній записці мотиви НКРЗІ не відповідають дійсності, і що НКРЗІ не надано належного обґрунтування доцільності внесення пропонованих змін. Відповідно, ІнАУ звертається до Уряду визнати недоцільним проект НКРЗІ.