Протокол засідання Правління Інтернет Асоціації України №10 від 26.10.2017

ІНТЕРНЕТ АСОЦІАЦІЯ УКРАЇНИ

Протокол засідання Правління ІнАУ № 10 від 26.10.2017 р.­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

 

 

ПРИСУТНІ:

Головуючий:   

О.Федієнко (Голова Правління)

Члени Правління:      

К.Жакун

Ю.Каргаполов

М.Коміссарук (при розгляді всіх питань порядку денного, крім 4)

М.Крилов

А.Марчук

А.Пятніков

С.Лева

Секретар Правління:

В.Куковський

На засіданні Правління ІнАУ присутні члени Правління

(7 осіб від загального складу 10 осіб при розгляді питання 4,
8 осіб при розгляді решти питань порядку денного).

Засідання Правління вважається правомочним розглядати всі питання порядку денного.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

  1. Щодо рішень Бюджетного комітету ІнАУ за підсумками 3-х кварталів 2017 р.
  2. Щодо інформування про порушення законних прав членів ІнАУ і суб’єктів господарювання в сфері ІКТ.
  3. Про ситуацію з сумісним підвісом в Херсонській обл.
  4. Щодо участі представників ІнАУ у галузевих заходах.
  5. Різне.

 

ПРОЕКТИ РІШЕНЬ

1. Щодо рішень Бюджетного комітету ІнАУ за підсумками 3-х кварталів 2017 р.

Слухали: Д.Сизова, В.Куковського.

Ухвалили: 

1.1. Взяти до відома інформацію Бюджетного комітету про те, що аналіз надходжень і фактичного використання бюджетних коштів ІнАУ по напрямках, визначених у бюджеті ІнАУ, встановив, що надходження і використання бюджетних коштів ІнАУ впродовж 3-х кварталів 2017 р. відбулось відповідно до статей і в рамках видатків, затверджених 24 З’їздом ІнАУ.

1.2. Рекомендувати Адміністрації ІнАУ при наступній розсилці повідомлень про сплату членських внесків членами ІнАУ супроводжувати ці повідомлення рахунками про сплату членських внесків.

1.3. Взяти до відома інформацію Бюджетного комітету про те, що аналіз надходжень і фактичного використання бюджетних коштів ДП «УкрМОТ» постатейно по напрямках, визначених у бюджеті ДП «УкрМОТ», встановив, що надходження і використання бюджетних коштів ДП «УкрМОТ» впродовж 3-х кварталів 2017 р. відбулось відповідно до статей і в рамках видатків, затверджених Правлінням ІнАУ.

Голосували: одноголосно 

 

2. Щодо інформування про порушення законних прав членів ІнАУ і суб’єктів господарювання в сфері ІКТ.

Слухали: Д.Сизова.

Ухвалили: 

Доручити М.Тульєву розробити пропозиції щодо механізму інформування в реальному часі про порушення законних прав членів ІнАУ.

Голосували: одноголосно 

 

3. Про ситуацію з сумісним підвісом в Херсонській обл.

Слухали: О.Федієнка.

Ухвалили: 

Підготувати листи щодо ситуації з порушенням законних прав суб’єктів господарювання в сфері телекомунікацій в Херсонській обл. з боку ПАТ «ЕК «Херсонобленерго», з копіями до:

  • Державної інспекції енергетичного нагляду України;
  • Радника Міністра енергетики та вугільної промисловості Чеха Сергія Михайловича;
  • Керівника управляючої  компанії «ВС Енерджі Інтернейшнл Україна»

в адресу:

  • АМКУ з повідомленням про порушення законодавства про захист економічної конкуренції з боку ПАТ «ЕК «Херсонобленерго», інформацією про зловживання монопольним становищем, невиконання вимог закону України «Про доступ до об’єктів будівництва, транспорту, електроенергетики з метою розвитку телекомунікаційних мереж граничних тарифів», ігнорування встановлених Законом процедури та граничних розмірів плати за доступ до елементів інфраструктури об’єктів електроенергетики та проханням ініціювати дослідження можливих порушень законодавства про захист економічної конкуренції з боку ПАТ «ЕК «Херсонобленерго»;
  • Голови Комітету ВРУ з питань інформатизації та зв’язку з інформацією про зловживання монопольним становищем, невиконання вимог закону України «Про доступ до об’єктів будівництва, транспорту, електроенергетики з метою розвитку телекомунікаційних мереж граничних тарифів», ігнорування встановлених Законом процедури та граничних розмірів плати за доступ до елементів інфраструктури об’єктів електроенергетики та проханням звернутись до ПАТ «ЕК «Херсонобленерго» з депутатським запитом щодо надання ПАТ «ЕК «Херсонобленерго» порядку, за яким на даний час укладаються угоди з суб’єктами господарювання на доступ до елементів інфраструктури об’єктів електроенергетики, а також методики визначення розміру плати за ці послуги;
  • ПАТ «ЕК «Херсонобленерго» з вимогою припинити порушення законодавства України.

Голосували: одноголосно 

 

4. Щодо участі представників ІнАУ у галузевих заходах.

4.1. Щодо участі в Мультиформатному заході  #TIM2017 Telecom,IT,Media (2-3.11.2017).

Слухали: К.Жакуна.

Ухвалили: 

4.1.1. Делегувати для участі у #TIM2017 Telecom,IT,Media О.Федієнка, К.Жакуна, А.Пятнікова, О.Глущенка, Ю.Каргаполова.  

4.1.2. Доручити К.Жакуну у місячний термін надати пропозиції щодо подальшої участі ІнАУ у заходах, де ІнАУ не є організатором.

Голосували: одноголосно 

 

4.2. Щодо участі у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Актуальні питання протидії кіберзлочинності та торгівлі людьми» (Харків, 15.11.2017).

Слухали: О.Федієнка.

Ухвалили: 

4.2.1. Делегувати для участі у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Актуальні питання протидії кіберзлочинності та торгівлі людьми» О.Федієнка, Ю.Каргаполова. 

4.2.2. Доручити адміністрації ДП «УкрМОТ» укласти угоду з ТОВ «ІМК» щодо інформаційно-консультаційних послуг в рамках участі у конференції «Актуальні питання протидії кіберзлочинності та торгівлі людьми», 15 листопада 2017р., м. Харків, в рамках видатків, запланованих в бюджеті ДП по статті «Участь у конференціях», на суму 1500 грн.

4.2.3. Доручити адміністрації ДП «УкрМОТ» укласти угоду з Консорціумом «Український центр підтримки номерів і адрес» щодо інформаційно-консультаційних послуг в рамках участі у конференції «Актуальні питання протидії кіберзлочинності та торгівлі людьми», 15 листопада 2017р., м. Харків, в рамках видатків, запланованих в бюджеті ДП по статті «Участь у конференціях», на суму 3700 грн.

Голосували:

За 6: К.Жакун, Ю.Каргаполов, М.Крилов, С.Лева, А.Пятніков, О.Федієнко.

Утримався 1: А.Марчук.

Рішення прийнято.

 

5. Різне.

5.1. Щодо захисту майнових прав інтелектуальної власності на торговельну марку.

Слухали: М.Коміссарука.

У відповідь на звернення члена ІнАУ ТОВ «УкрНет» підготувати проект листа до відповідних вітчизняних та іноземних інституцій з пропозицією проведення зустрічі з обговорення взаємодії у питаннях захисту майнових прав інтелектуальної власності на торговельні марки. 

Голосували: одноголосно 

 

 

Головуючий на засіданні

Голова Правління ІнАУ                                                                                          О.Федієнко

 

Секретар засідання

Виконавчий директор ІнАУ                                                                                   В.Куковський