ІнАУ направила в НКРЗІ листа щодо врахування своїх пропозицій у сфері використання РЧР

11 жовтня в НКРЗІ було проведено нараду з підбиття підсумків громадського обговорення змісту ліцензійних умов користування радіочастотним ресурсом України, на яку були запрошені окремі асоціації та деякі представники вітчизняного ринку телекомунікацій.

 

ІнАУ, яка об’єднує найбільшу серед всіх об’єднань України кількість ліцензіатів РЧР, і зокрема тих, які використовують технологію фіксованого радіозв’язку стандартів широкосмугового радіодоступу, ініціювала і подала до ДССЗЗІ та НКРЗІ пропозиції щодо змін до Плану використання РЧР України, а саме щодо відміни для смуги 2400-2483,5 МГц розрахунків електромагнітної сумісності та дозволів на експлуатацію. Йдеться про перехід до моделі адаптованого вибору радіочастотних каналів у ширині смуги на підставі отриманої ліцензії.

 

На жаль, представники ІнАУ з невідомих причин не були запрошені НКРЗІ на цю нараду. З огляду на цю ситуацію ІнАУ направила до НКРЗІ листа (див. Лист № 153 від 12.10.2018 Голові НКРЗІ щодо підсумків громадського обговорення змісту ліцензійних умов користування РЧР України), в якому наполягає на необхідності при обговоренні питань розвитку РЧР враховувати позицію ІнАУ, як найбільшої в Україні профільної асоціації, яка об’єднує ліцензіатів РЧР. ІнАУ сподівається на подальший конструктивний діалог.